Het Collectief

Het Collectief

Collectief Het Team is een jong theatercollectief met de ambitie om het Groninger theaterlandschap met elkaar te verbinden. Het theaterlandschap van onze provincie kent ontzettend veel groepen, spelers, regisseurs, makers, performers, schrijvers, producenten, technici – noem maar op. Er wordt theater gemaakt op een tal van bijzondere plekken en op ontelbaar verschillende manieren. Wij geloven dat dit theaterecosysteem het best functioneert als alle partijen met elkaar verbonden zijn. Zoveel mogelijk theaterliefhebbers zouden elkaar moeten leren kennen, kennis en kunde met elkaar uitwisselen, elkaar bijstaan, elkaar zien, elkaar ontmoeten. Op die manier kunnen we van elkaar leren, elkaar ondersteunen en onze liefde voor theater verbreden en verdiepen. Een zichtbaar, verbonden en gelijkwaardig theaterecosysteem floreert in alle hoeken en gaten!

Collectief Het Team is ontstaan na de eerste editie van Het Verbond Groningen 2020. Te midden van de coronapandemie kwam een viertal jonge theaterprofessionals bij elkaar om iets te verzinnen om het in elkaar gestorte theaterwezen van Groningen een hart onder de riem te steken. Is het niet juist de kracht van kunst dat het beperkingen kan omzetten in mogelijkheden? Kunnen we de coronamaatregelen niet gebruiken als artistieke uitgangspunten? Hoe kunnen we kijken naar wat er wél mogelijk is? Vanuit deze vraagstukken en een leegstaand winkelpand aan het Poeleplein werd in tien weken een festival uit de grond gestampt (zie Het Verbond!).

Na de verrassend succesvolle eerste editie van Het Verbond, besloot het viertal om met elkaar verder te gaan. Er werd een heuse stichting opgericht en de plannen en ambities werden aangescherpt en verdiept. Vandaag de dag telt Collectief Het Team drie koppen en werken we voornamelijk aan Het Verbond en Een Verkenning.

Meer over ons weten? Kijk hieronder! Of neem contact op!

Tim

Tim van der Molen 

Artistiek leider Het Verbond
Docerend Theatermaker

Siebren de 
van der Schueren

Zakelijk leider Het Verbond
(trainings)acteur 

Jolien Akkerman

Programmamaker Het Verbond
Dramaturg