Oproep Open Call

Het Verbond Groningen zoekt Groningse theatermakers!

Op 27, 28 en 29 september keert Het Verbond Groningen terug: het theaterfestival waarin het Groningse theaterlandschap zich verzamelt. Het Verbond biedt ruimte aan 12 theatermakers om een voorstelling van 30 minuten te presenteren. Zowel professionals als amateurmakers kunnen zich inschrijven via deze oproep.

We bieden ruimte aan makers met een voorstelling, makers met een idee voor een voorstelling of onderzoek of individuele makers die zich aan willen sluiten bij een gelegenheidssamenstelling. Zowel individuen als groepen, verenigingen, collectieven, etc. Het Verbond Groningen is een initiatief van Collectief Het Team en is een festival dat het theaterecosysteem van Groningen verbindt. Het festival bestaat uit vier routes met elk 3 voorstellingen. Het publiek loopt in kleine groepen een van de routes door de binnenstad van Groningen. Elke voorstelling duurt 30 minuten. In de programmering van het festival is plek voor twaalf voorstellingen die samen een greep uit het diverse theaterlandschap van de provincie vertegenwoordigen. We streven ernaar een uiteenlopende programmering op poten te zetten en zijn op zoek naar alle theater-enthousiastelingen uit de omgeving. Of je nou een doorgewinterde professional bent of een gepassioneerde amateur!

“Bij Het Verbond streven we naar gelijkwaardigheid tussen amateurs en professionals en willen we alle betrokkenen van het theaterlandschap met elkaar te verbinden. Theatermakers zijn wat ons betreft alle mensen die zich op wat voor manier dan ook met theater bezighouden. Groningen kent enorm veel makers, op allerlei verschillende gebieden, van allerlei niveaus, van allerlei achtergronden. Juist die diversiteit willen we laten zien op het festival.”Tim van der Molen, Artistiek leider

WAT & HOE
Er zijn drie categorieën waarin je je kunt aanmelden:

Artistiek onderzoek
Ben je amateur of professionele theatermaker en wil je een artistiek (voor)onderzoek doen? Een artistiek probeersel uitvoeren dat al in tijd in de kast ligt? Een nieuwe wending aan je vaste repertoire geven? Meld je dan aan in de categorie artistiek onderzoek.

Graag horen we het volgende van je/jullie:
1) Wat voor maker ben je?
2) Wat wil je onderzoeken?
3) Wat zijn je eerste ideeën over vorm en inhoud?
4) Wat is je doelgroep?

Nieuw Ensemble
We bieden op Het Verbond plaats aan individuele makers van allerlei achtergronden, die we voor Het Verbond samenvoegen in een nog te vormen ensemble. Deze groep(en) gaat met elkaar een voorstelling maken. Ben je amateur of professionele theatermaker, -speler, -schrijver, -regisseur, -anders en wil je graag met Het Verbond
meedoen in een nog te vormen samenstelling?

Meld je aan voor de categorie nieuw ensemble. We horen graag het volgende van je:

1) Wat voor maker ben je?
2) Welke rol zou je willen vervullen?
3) Wat zou je willen ontdekken?

Voorstellingen
Heb je al een voorstelling die je graag zou willen presenteren op Het Verbond? Daarvoor is natuurlijk ook plek tijdens het festival. Graag horen we het volgende van je:

1) Wat voor maker ben je?
2) Kun je kort iets vertellen over de inhoud van de voorstelling?
3) Wat zijn de kosten van de voorstelling?
4) Wat zijn de technische specificaties van de voorstelling?
5) Heb je beeldmateriaal van de voorstelling?

LET OP: de presentaties op Het Verbond kunnen maximaal 30 minuten duren. Er is
eventueel plek bij het festival om je bestaande voorstelling te bewerken tot 30 min.


Je kunt reageren via opencall@collectiefhetteam.nl Geef aan in welke categorie(ën) je zou willen aanmelden en beantwoord de daarbij behorende vragen.

Als je vragen hebt over de aanmelding kan dat naar hetzelfde e-mailadres.

We horen graag van je!
Collectief Het Team